Hæng køjen op i den vilde natur

21 juli 2020
Lykke Holzmann Søby

Når flere mennesker kommer ud og nyder den vilde natur, er der øget risiko for at de vil forstyrre naturen og efterlade sig spor. Men vi skal passe rigtigt godt på naturen og der er faktisk en måde at gøre det på, så man efterlader mindst mulig skade, og meget få beviser på at man har været der. Nemlig hængekøjer…

Hængekøjer ændrer ikke på det naturlige miljø, når de bruges sammen med passende trævenlige ophængssystemer. Jo, mindre vores fodaftryk er, desto mindre er sandsynligheden for, at vi påvirker eksisterende planter og dyreliv.

Brug trævenlige stropper

Stropper lavet af nylon/polyester-bånd vil minimere påvirkningen af ​​hængekøjen på træet. De reducerer skader på barken, hvilket kan forårsage trævævsdød. Hammer eller skru aldrig noget ind i træerne, eller brug noget, der er lavet af et ikke-trævenligt materiale, såsom plastik. Tænk på barken af ​​et træ som et strå. Når et halm knækkes, er det svært for væske at rejse gennem det. Hvis vi beskadiger barken af ​​et træ, har træet svært ved at få de næringsstoffer, det har brug for fra jorden.

Beskyt planteliv

Hængekøje camping er en fantastisk måde at beskytte de mest skrøbelige plantearter på. Når du finder to perfekte hængekøje træer, skal du sørge for at undersøge grundområdet grundigt for følsomt planteliv, dyreliv og potentielle farer som giftige planter. Kontroller altid for rødder og undgå at træde helt på dem.

Genbrug er godt

Kig efter en etableret eller allerede eksisterende campingplads at hænge din hængekøje. Når du finder en eksisterende campingplads i områder der allerede er tom for vegetation, og hvor mennesker allerede har sat sine spor, så genbrug dette. Der er ingen grund til at sætte endnu flere spor i området.

Pas på dig selv

Når du jagter det perfekte træ, skal du sørge for, at det er levende og robust. Ophængning af din hængekøje fra et dødt træ kan resultere i, at du sårer dig selv eller andre omkring dig. Selv hvis dit valgte træ ser levende ud, skal du holde øje med døde grene, der kan falde ned i hovedet på dig.

Hæng din hængekøje maks 50 cm fra jorden for at forhindre ulykker og undgå skader på højere grene og blade. Hæng altid din hængekøje på den tykkeste del af træstammen, og undgå træer, der bøjer eller står i våde områder.

Hav det sjovt

Det vigtigste er at efterlade så få spor som muligt, men også at have det sjovt. Så kig efter den perfekte hængekøje på www.hængekøje.dk og kom så afsted.

Flere Nyheder