Se her hvordan du får seje (karry) boller

14 January 2019
admin

editorial

Har du nogensinde hørt om, at farsen skal røres “sej”?

Har du tænkt over, at en god fars på en måde er lidt som at lave den helt rigtige dej. Du anvender præcise mængder mel, smør, æg, gær og mælk og tilsætter eksempelvis salt. Og så rører du sammen, og sørger for at ælte det hele godt. Og så skal dejen ellers stå og hæve, til den er helt klar.

Med en fars til boller i karry starter du med hakket kalv og flæsk, og så tilsætter du blandt andet mel, æg og mælk lige som i dejen. Og så skal der også røres godt igennem.

Nogle siger at man ikke skal røre for meget, da man kan røre farsen i stykker – så 2 gange skal du røre. Første gange inden du tilsætter salt, og anden gang når saltet er kommet i. Under alle omstændigheder skal farsen dog røres “sej”. Det vil sige, at saltet binder kødet godt sammen.    

Husk ikke at “hælde vandet fra bollerne”

Ok måske en sjov formulering i overskriften, men det er altså vigtigt at huske! Du skal gemme vandet, som du har kogt kødbollerne i. Det er nemlig hele fundamentet for den lækre karrysovs, som du skal lave til retten.

Der er en masse smag og kraft i vandet, som er med til at give en rigtig god smag til sovsen. Når du har brændt karryen af i mel og smør (og måske også tilsat løg og æble), så skal du tilsætte vandet lidt ad gangen.

Til at starte med vil din sovs være meget tykt og nærmest lidt klistret, men efterhånden som du tilsætter vandet, så får du pludselig en fin lind sovs.   

Spis ris til

Boller i karry er som skabt til at spise med ris som tilbehør. Kartofler og pasta er bare ikke godt – det bliver en helt anden ret.

God appetit.

More articles