Skab din egen legeplads med et smart legetårn

27 december 2020
Astrid Pedersen

Skal dit barn have en gave som kan vække glæde og begejstring hele sommeren? Så kan du overveje at lade et legetårn opstille i familiens egen have

Hvad er den største fordel ved et legetårn?

Der er mange store fordele ved at installere et legetårn hjemme i haven. Den største fordel er nok at både børn og voksne slipper for den daglige tur til den lokale legeplads.

En tur på legepladsen er ideelt set hyggelig og rar. Men mange lokale og offentligt tilgængelige legepladser lider desværre under en tendens til overbefolkning – især i eftermiddags timerne hvor de fleste voksne har tid til at ledsage deres børn til legepladsen. Dette betyder at der hurtigt kan opstå lang kø til de mest populære lege redskaber så som gyngerne, vippen og rutsjebanen. Og man får måske kun lov til at prøve en enkelt tur på rutsjebanen, eller vippe og gynge i få minutter, førend det er den næstes tur.

Samtidig er det ikke altid fryd og gammen for hverken børn eller forældre at opholde sig på en offentlig legeplads. Er dit barn til den lidt følsomme side, og er det måske lidt tilbagetrukket og forsigtigt i sin adfærd, kan det godt føle sig intimideret af de større børns til tider lidt mere voldsomme og udad reagerende ditto.

Det betyder at barnet slet ikke vil nyde tiden på legepladsen og måske endda føle sig stresset derved. Og her er det smart selv at have de rette lege redskaber til rådighed i egen have således at barnet kan lege og udfolde sig i eget tempo.

Legetårnet – hele legepladsen i eet

Den næste store fordel ved et legetårn er at det integrerer flere lege redskaber. Med et legetårn som består af legehus, gyngestativ og rutsjebane sparer du altså en del plads, når man tænker på hvor meget plads disse lege redskaber ville optage hver for sig. Læs mere om legetårne på husblog.dk

Flere Nyheder