Boller i karry – en sand favorit blandt gamle og unge

25 December 2018
Astrid Pedersen

editorial

Når hele familien skal bespises efter en lang dag på arbejde og i skole, børnehave eller vuggestue, er det ikke altid, at man har tid eller overskud til at lave et helt hjemmelavet måltid ganske fra bunden. Den slags kan hurtigt tage nogle timer – og hvis man hellere vil prioritere samværet med børnene samt hygge og afslapning i den ellers så berygtede ulvetime, kan det godt knibe med at finde tiden.

Derfor er der desværre mange forældre, som ender med at smide en frossen færdigret i indkøbsvognen, eller måske endda købe fast food på vejen hjem. Ingen af delene er særligt billige – og hvad især fast food angår, heller ikke videre sundt eller rigt på næring. Det bør således ikke blive en hverdags foreteelse. Men hvordan får man sund, billig og velsmagende mad på bordet uden at skulle bruge oceaner af tid på tilberedningen?

Boller i karry – den enkle og lækre middagsret

Måske kender du godt til den lækre ret boller i karry, som på én og samme tid er både mættende, velsmagende, og fuld af næring. Boller i karry er blandt de retter, som er fordanskninger af de mere eksotiske retter fra østen – og selv om karry indgår i boller i karry, har retten ikke særligt meget at gøre med en indisk eller thailandsk curry. Boller i karry er nemlig tilpasset danske ganer, og er derfor krydret og velsmagende uden at blive ulideligt stærk. De fleste børn kan godt lide det kraftige smagsindtryk – og så er boller i karry nemt og billigt at fremstille.

Den helt store fordel ved boller i karry er, at du kan lave en kæmpe portion, som du så fryser ned i mindre portioner, og dermed har mad nok til flere omgange. Boller i karry holder sig fint i flere måneder i fryseren, og kan varmes op på ti minutter.

Se opskriften på boller i karry på dk-kogebogen.dk

More articles