Bryg din egen øl

06 juli 2020
Lotte Hindsberg

Luk øjnene og forstil dig at det er sommer, solen skinner, der er gang i grillen og lige om lidt kommer dine venner på besøg. I skal have en hyggelig aften med god mad og en øl og her er det er det unægtelig noget sjovere at servere en hjemmelavet øl, frem for en du har købt på tilbud i det lokale supermarked. Din øl er lavet, så den passer perfekt til den menu du har planlagt at servere til dine venner. 

Det er muligt at købe det nødvendige udstyr til at brygge din egen øl hos ALBRYG.

Øllets historie

I dag forbinder man mest ølbrygning med firmaer og microbyggerier samt at det er noget som mest mænd beskæftiger sig med. Men sådan har det ikke altid været. I de 5000 år som der er brygget øl i Danmark har det mest været kvindernes ansvar at brygge øl. I oldtiden var ølbrygningen omgivet med både mystik og respekt.

En person der kunne lave en så fantastisk gylden drik med en skøn virkning afkrævede stor respekt. På lige fod med at kunne blive gravid og føde børn. Omkring 1500 tallet begyndte der at live dannet bryggerilaug og ansvaret overgik til mændende. Men kun i byerne. På landet var det stadig kvindernes ansvar. Det var et ansvar der tog tid. I perioder blev der daglig drukket omkring 5 liter øl per person. 

Ølkursus

Hvis du har lyst til at lære at brygge din egen øl kan du lære det på forskellige måder. Du kan tage på et ølkursus. Det tager omkring en eftermiddag og aften og du får læst det mest basale. Samtidig får du den øl med hjem du har brygget så husk at sørge for at du bliver hentet. Der findes også en masse bøger, der beskriver de forskellige teknikker indenfor ølbrygning og historier bag. 

Flere Nyheder