De forskellige typer af forhold: Hvad er det rigtige for dig?

25 november 2022
Anders Hansen

editorial

Der findes mange forskellige slags forhold. Det kan være svært at vide, hvilken type forhold, der er rigtig for én. I denne artikel vil vi komme ind på de forskellige former for parforhold og diskutere, hvilke der egner sig bedst til forskellige typer mennesker. Vi vil også komme ind på, hvordan man tager det skridtet fra kæreste- til ægteparforhold.

Den mest almindelige type forhold er det traditionelle monogame par. Det er, når to mennesker bliver et par, forpligter sig til hinanden og kun er loyale over for hinanden. Denne type forhold indebærer typisk samliv, ægteskab eller forlovelse

En anden form for forhold, der er blevet mere populær i de seneste år, er polyamory – eller et åbent forhold. Polyamorøse par er par, der har flere partnere på et givet tidspunkt, men som opretholder engagement og følelsesmæssig forbindelse med hver enkelt person. Det er vigtigt for hver partner i denne form for forhold at være respektfuld og forstående over for partnerens grænser og behov.

love lingeri

Der er andre (par)forhold at indgå i

Hvis du er på udkig efter noget, der går ud over et typisk monogamt forhold, er der også mulighed for at være en del af en triade. En triade er et forhold mellem tre personer, som alle har lige meget at skulle have sagt i forholdet og beslutningsprocessen. Denne type forhold kan indebære, at alle tre partnere er seksuelt aktive med hinanden, eller det kan blot være platonisk.

Endelig kan I, hvis I ønsker at tage jeres forhold til et dybere niveau, overveje at tage springet fra kæreste-status til forlovelse eller ægteskab. I kan starte med at have ærlige samtaler om, hvad I begge ønsker for forholdet, og blive enige om de næste skridt sammen. Dette kan omfatte drøftelse af vigtige emner som familieplanlægning, lingeri-påklædning, økonomiske mål, forventninger til livsstil og meget mere.

Flere Nyheder