En kartoffelsalat kan sagtens være sund – og velsmagende!

04 september 2020
Anders Lundtang Hansen

Der eksisterer mange (fremragende) opskrifter på sådan en omgang lækker kartoffelsalat, og måske I endda en i jeres familie, som I følger slavisk, når I skal have lavet den rette kartoffelsalat til anledningen.

Nogle kan lide dem varme, andre vil have dem kolde, men generelt er de relativt lette at lave, hvorfor man hurtigt kan bikse sådan en sammen, om det skal være en del af aftensmåltidet, eller man tager det med til en buffet, hvor man selv skal have mad med.

Man kan lave dem vegetariske eller veganske, og man kan tage højde for allergener med videre, så man kan lave en relativ “harmløs” kartoffelsalat. Har man virkelig overskud, så kan man jo lave flere forskellige slags, så der er nogle at vælge imellem.

Skab din personlige kartoffelsalat

Vi danskere har været tossede med kartofler, siden de kom til Danmark fra Sydamerika for flere hundrede år siden, og vores nabofolk siger ligefrem, at vi taler, som om vi har en kartoffel i munden.

Mange tror endda også, at kartofler er danske, men det er nok mest fordi, vi har taget dem så meget til os, at vi har lært at lave mange retter med dem – deriblandt kartoffelsalaten.

Sådan en god kartoffelsalat kan man lave god tid i forvejen, og den kan holde sig længe, så man blandt andet kan spise den som rester en dag senere.

Og det heldige er jo også, at du selv kan lave din egen variation, hvor du kan eksperimentere dig frem, til du finder den rette måde, hvor den er sund, men hvor den samtidig smager gevaldigt godt!

Mange folk tror jo, at sunde måltider samtidig er kedelige i smagen, men det kommer alt sammen an på, hvor kreativ man er i et køkken.

Så har man tiden og modet til det, så kan man give sig i kast med at prøve at lave ens egen, personlige kartoffelsalat.

Flere Nyheder