Få dit flotte trægulv tilbage med en gulvafhøvling i Viborg

27 April 2019
Astrid Pedersen

editorial

Trænger det gamle trægulv i dit hus eller i din lejlighed til en gennemgribende renovering? Er der dybe skrammer, buler og misfarvninger efter vandskade, overfladiske svampe- eller orme angreb eller andre tegn på omfattende skader af træværket? Så bør du få trægulvet vurderet af en professionel gulvmand. Det kan nemlig sagtens være, at dit trægulv kan tåle en gulvafhøvling – og kan det det, er der også stor sandsynlighed for, at det kan blive pænt, jævnt og ensartet i overfladen igen.

Hvad sker der ved en gulvafhøvling?

En gulvafhøvling er en procedure, som er en del mere omfattende end en gulvafslibning. Hvor der ved en gulvafslibning kun fjernes et par millimeter af træværkets overflade, vil en gulvafhøvling skrælles op til en halv centimeter af, afhængig af hvor dybtgående skaderne i træværket viser sig at være.

Derfor er det ikke alle gulve, som kan tåle en gulvafhøvling – og du bør af samme grund alliere dig med en fagmand frem for at kaste dig ud i projektet med afhøvling af trægulv på egen hånd.

Den maskine, som anvendes ved en gulvafhøvling, er forsynet med en valse påmonteret knive – i modsætning til en gulvslibe maskine, som anvender sandpapir. Hvis du vælger at lade en dygtig gulvmand forestå din gulvafhøvling, undgår du at komme galt af sted, og skabe grimme slibemærker og niveau forskelle i dit trægulv.

Når selve gulvafhøvlingen er til ende, vil din gulvmand slibe det en gang, så træværket bliver ensartet og glat i overfladen – klar til en efterbehandling efter dit eget valg. Dit gulv kommer til at stå så smukt og skinnende, som var det ganske nylagt, efter en effektiv og grundig gulvafhøvling.

Få tilbud på en billig gulvafhøvling online

Hos gulvkanonen.dk kan du altid indhente et uforpligtende tilbud på en professionel gulvafhøvling – læs mere på gulvkanonen.dk

More articles