Få et godt tilbud på en grundig gulvafhøvling i Viborg

08 May 2019
Astrid Pedersen

editorial

Er dit trægulv grimt og skadet, bør du overveje at få det behandlet med en gulvafslibning eller en gulvafhøvling, hvis du er interesseret i at få det til at fremstå fra sin bedste side.

Skal jeg vælge en gulvafhøvling eller en gulvafslibning?

Hvis du er i tvivl om hvorvidt dit gulv skal have foretaget en skånsom gulvafslibning eller en mere radikal gulvafhøvling, bør du først og fremmest tage dit trægulv i øjesyn. Er gulvet blot mærket af almindelig slitage, som opstår ved daglig brug, kan det højst sandsynligt klare sig med en grundig gulvafslibning.

Som tommelfingerregel kan man sige, at hvis gulvet er jævnt, men skæmmet af misfarvninger, skjolder, nedtrådt skidt og overfladiske ridser, kan en gulvafslibning klare ærterne. Men er der graverende niveauforskelle i gulvet, og er træværket præget af dybe revner, buler og skrammer, skal der efter al sandsynlighed en gulvafhøvling til. Det kan for eksempel være, at træværket er skadet af fugt efter en vandskade, og dermed svulmet op, hvilket kan forårsage disse buler og eventuelle forskubbelser af gulvets brædder, parketter eller planker.

Dette kan kun en gulvafhøvling rette op på, idet der ved en gulvafhøvling skrælles flere millimeter af gulvet, end der slibes bort ved en gulvafslibning. En maskine til gulvafhøvling er forsynet med små knive, monteret på en roterende valse, og er således mere omstændelig at manøvrere end en maskine til en gulvafslibning. Det kan derfor anbefales, at du overlader opgaven til en professionel og faglært håndværker.

Få den mest grundige gulvafhøvling hos gkservice.dk

Det danske gulvfirma gkservice.dk opererer også i dit nærområde. Når du vælger en gulvmand fra gkservice.dk til at forestå din gulvafhøvling, får du også en finslibning af gulvet med i købet samt en efterbehandling efter eget valg – for eksempel med olie, lak, sæbe, maling eller lud. Kig ind på gkservice.dk og læs mere, og kontakt firmaet for et uforpligtende tilbud på gulvafhøvling.

More articles