Hvad skal du huske, når du skal låne penge?

12 February 2020
Silje Hansen
Hvad skal du huske, når du skal låne penge?

Hvis du står og skal på markedet for at låne penge, har du i dag rigtig mange muligheder. Markedet for låneudbydere er i kraftig vækst, hvorfor vi ser nye lånetyper og låneudbydere kommer til hvert år. Der er både mulighed for at låne små beløbber og helt op til større sum penge som f.eks. 500.000 kr. Det giver dig mulighed for at realisere at købe din drømmebil eller sommerhus, som du længe har ønsket dig. Vi ser også at flere og flere er begyndt at samle deres små lån hos en låneudbydere. Dermed har man mulighed for at få et større rådighedsbeløb og du kan måske også få en lavere rente, da det typisk vil blive betragtet som et større lån. 

Derfor skal du lave et budget

Når du skal låne penge, er du sikkert vant til at skulle fremlægge et budget eller finde en måde at stille sikkerhed for de penge du skal låne. Det er faktisk ikke nødvendigt, når du låner penge online. Du behøver dermed ikke at skulle igennem en større forhandling med at overbevise om at din økonomi godt kan tilbagebetale låne. Det betyder dog alligevel at det kan være en fordel at du overfor dig selv har lavet et budget. Dermed har du også et nærmere indblik i din økonomi og det komplette overblik over alle dine udgiftsposter.

Hvad skal du være opmærksom på?

Når du har lavet et budget, har du også en indikation af dit rådighedsbeløb. Det betyder, at du ved hvad du ca. kan afdrage med om måneden, når du optager et lån. Her er det vigtigt at lave en lille buffer, så det ikke kommer til at blive alt for stramt for dig.

Til sidst skal du være opmærksom på de betingelser der typisk vil være for dit lån. Det kan f.eks. være renter, gebyrer og ÅOP, når du skal lån penge.

More articles