Hvordan finder jeg den rigtige yogamåtte?

31 March 2020
Sara Mortensen
Hvordan finder jeg den rigtige yogamåtte?

I de sidste par år, er efterspørgslen på yogamåtter blevet noget større, end tidligere. Det skyldes selvfølgelig at yoga i sig selv, er blevet enormt populært. Rigtig mange kvinder især, dyrker yoga i dag sammen med veninderne, alene i stuen eller i et yogastudie. Hermed ikke sagt at mænd ikke også dyrker yoga, men hvis man tager et kig på de sociale medier, kan man finde enormt mange kvindelige influencers, som dyrker yoga og dermed inspirerer andre til at dyrke yoga også. Måske har du også set mange cykle rundt med en yogamåtte på ryggen? Vi kan hurtigt blive enige om at det ser smart ud. Det giver et signal til andre mennesker, om at man er sporty, sund og aktiv i sit liv – uanset om det er noget, som man gerne vil signalere eller ej. Det er en sport, som tiltaler mange, fordi den blandt andet er mere rolig og afdæmpet end fx en fodboldkamp. Mange med dårlig ryg eller led dyrker også yoga, for at blive mere smidig. 

Med det store udvalg af yogamåtter i dag, kan det være svært at finde rundt i, hvilken en man skal vælge. Hvis man er nybegynder inden for yoga-verdenen, så er det især en udfordring at navigerer rundt i, hvilke yogamåtter, der er de bedste. Der er som sådan ikke en yogamåtte, som er den absolut bedste, der findes mange gode – og heldigvis for det! 

Vælg en yogamåtte, som passer til dig og dit behov

For det første, så kan man jo bruge yogamåtter til meget mere end blot yoga. Rigtig mange søger også efter en yogamåtte til deres træningsprogrammer, som fx styrketræning. Rigtig mange øvelser kræver et godt underlag, og det kan en god yogamåtte være svaret på. Måske du selv har givet dig i kast med et træningsprogram, som blandt andet indeholder mavebøjninger, planke, rygøvelser eller lignende? Alle disse øvelser kan kun laves optimalt, hvis man har en god yogamåtte at gøre det på. Hvis man alligevel har en yogamåtte i hjemmet, som man bruger til træning i ny og næ, så kan den også være god at slå ud på gulvet, hvis ens børn skal have et blødere underlag at lege på, og man ikke lige står og har det på anden måde. Der er altså flere ting end blot yoga, som en yogamåtte kan bruges til. 

Hvis man tager udgangspunkt i at du skal bruge den til sport og yoga, så skal du finde en måtte, som er behagelig for dig – det er individuelt, hvad vi hver især foretrækker. Du kan få yogamåtter i forskellige millimeters tykkelse, som fx 3 eller 7 mm. Du finder blandt andet et godt udvalg lige her: https://sportmaster.dk/udstyr/motionsredskaber/yogamaatter. Du skal her afgøre, hvad du bedst kan lide og hvad føles mest behageligt. Derudover kan du også købe yogamåtter, som har den smarte rem med sig, så du nemt kan svinge den om på ryggen, hvis du skal cykle ned i yogastudiet eller hen til en veninde. En ting, som for mange er rart at vide, er at man kan få yogamåtter, som hverken er lavet med PVC, latex eller klorid. Det betyder meget for mange i dag at deres yogamåtte, er lavet af bæredygtige og nedbrydelige materialer. Når du har taget stilling til de forskellige ting, så er der kun tilbage at finde en yogamåtte, som falder i din smag i forhold til farve og mønstre – og som sagt, så findes der rigtig mange i dag, så det er helt sikkert muligt at finde en yogamåtte, som falder i ens smag.  

More articles