Kom den dobbelte altandør til at køre af slisken?

04 juli 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det her sker nok ikke ved dobbelte altandøre, som der åbner indad eller udad, da de er sat op på en anden måde, mens hvis man har sådan en dobbelt altandør, som man trækker til den ene eller den anden side, så kører den som regel på en sliske.

Det er lidt som at sammenligne med et tog, der kører på skinner: Døren skal blive på sin sliske for at virke, for ellers kører døren ikke i den retning, man vil have den til, når man trækker i den.

Faktisk ville den nok bare falde ud nogle gange, hvis den ikke sad på sin sliske.

Derfor skal man ikke være for hårdhændet ved den, når man skal have den åbnet, hvis man nu er vant til at skubbe eller trække lidt i døren samtidig med, at man åbner den.

Hvis det er nødvendigt for at åbne den, så må man se på, om den skal repareres, for sådan skal den ikke virke.

Dubbel altandörr

Den dobbelte altandør skal blive på sin sliske

Man skal heller ikke skubbe døren for hurtigt til siden, fordi man har travlt, og det er egentlig bedst, at man holder fast i den og standser dens fart, når den er ved at nå til vejs ende, da det ikke er sikkert, at den har easyluk. 

Dette kan både gøre, at man ender med at køre den dobbelte altandør af slisken, men man kan også komme til at ødelægge den ved at skubbe den for hårdt ind – og så ender den formentlig alligevel med at køre af slisken.

Derfor er det også en god idé løbende at tjekke skydedøren for at se, om den er ved at være slidt, eller der kunne være antræk til, at den kunne komme til at køre af slisken i den nærmeste fremtid på den ene eller anden måde.

Flere Nyheder