Snegleboring? A’ hva’ for noget?

13 januar 2021
admin

En snegl på vejen, er tegn på regn …

Er det ikke sådan, den gamle børnemelodi lyder? Børnemelodi eller ej, så er det i hvert fald i regnvejr eller snasket vejr, at sneglene dukker frem fra deres skjul. De ligger på vejene, og vi træder ovenpå deres sneglehuse, når vi ikke ser os for. 

Det kan være noget af det mest irriterende at træde oveni sådan en snegl på vejen, men de kan selvfølgelig ikke gøre for det. De er jo bare ude og slikke lidt solskin, ligesom os andre, når den lige titter frem efter en byge. Men hvorfor al den snak om snegle, tænker du nok?

Vand i alle afstøbninger

Jo ser du, ligeså vel som sneglene er glade for regnvejr og ja vand i det hele taget, er det også noget, vi mennesker er glade for. Vi bader i Københavns kanaler om sommeren, og som om det ikke var nok, smutter vi nogle gange også til sydens varme, hvor vandet er lidt mere krystal blåt.

I Danmark er derudover også så privilegerede, at vi har rent vand året rundt i vores vand hander. Modsat andre europæiske lande, skal vi derfor ikke ud og købe store vanddunke for at få rent vand til vores aftensmad.

Men hvad skyldes det egentlig? Det rene drikkevand, kommer jo ikke bare af sig selv. Det skyldes, at den brøndboring, der er blevet lavet, fungerer som den skal. Der findes forskellige former for boringer, det kan for eksempel være en rotationsboring, også kaldet en snegleboring – ja du tænkte måske, hvorfor der var al sneglesnak, men det hele hænger sammen i et større billede. 

Denne form for boring er nemlig den mest brugte form for boring – altså den klassiske form for boring, når du arbejder med jorden. Med en brøndboring, sørger du for, at din brønd overholder alle kriterierne og ikke mindst sikkerhed og hygiene – med andre ord: der opstår ingen forurening. Enhvers ejers værste mareridt. 

Flere Nyheder