Spar penge ved at hyre en boligadvokat

12 oktober 2020
Lotte Hindsberg
image

Hvis du overvejer som forældre at investere i en bolig til dine børn, de såkaldte forældre køb kan du med fordel hyre en boligadvokat til at sikre at processen og købet foregår så smertefrit som muligt og samtidig er med til at sikre at du ikke betaler for meget for boligen end højst nødvendigt.

Du kan læse mere om forældrekøb her https://eboligadvokat.dk/foraeldrekoeb-omvendt-foraeldrekaeb/.

Ved siden af det praktiske juridiske arbejde med et forældrekøb, er der flere andre fordele ved at få en boligadvokat med ind i købets forskellige faser.

Kommunens lokalplaner

Et oplagt sted at få en boligadvokat med ind over inden man beslutter sig for en bolig, er at undersøge kommunens lokalplaner. Er der planer i støbeskeen som vil påvirke jeres lyst til at købe boligen. Det kan både være positive som negative planer.

Måske er der planer om at nedlægge de grønne områder, der er tæt på boligen eller måske er der planer om et indkøbscenter tæt på, som gør det nemmere og billigere at handle ind. Hvilke planer der er, kan boligadvokaten undersøge på jeres vegne.

Jeres boligadvokat er også en erfaren forhandler og kan med fordel benyttes, når der skal forhandles med sælger. Alene det, at han ikke er forelsket i boligen, gør ham til en bedre forhandler end nogle der sidder og drømmer om det liv der skal leves i boligen.

Vælger i selv at stå for forhandlingerne med sælger, bør i få skrevet det forbehold ind i købsaftalen at den først er godkendt, når den er blevet læst af jeres boligadvokat.

Når i er blevet enige med sælger skal der laves et skøde og det skal tinglyses. Tinglysningen af skødet er jeres bevis på at boligen er jeres. I dag sker tinglysningen digitalt ved at i begge underskriver med jeres NemID. Danmark var det første land der indførte digital tinglysning. 

Flere Nyheder