Terapeutisk angst behandling – det mest effektive middel mod angst

11 October 2019
Astrid Pedersen

editorial

Angst er en meget udbredt lidelse, som findes i mange forskellige varianter og optræder i varierende sværheds grader. Groft sagt deles angst op i fire forskellige typer, nemlig social angst, generaliseret angst, panikangst og enkelt fobier (som for eksempel araknofobi eller højdeskræk). Der ud over findes de to psykiske lidelser OCD (Obsessive Compulsive Disorder) og PTDS (Post Traumatic Stress Disorder), som inden for psykiatrien også kategoriseres under angst.

Lider du af en af de fire angst former, kan du også samtidig opleve snerter af de andre. Det er for eksempel ikke unormalt, at svær panikangst ledsages af generaliseret angst, idet man som menneske, der lider af panikangst, kan risikere at udvikle en angst for angsten. Dette ses ofte, når en angst patient med panikangst frygter at forlade sit hjem, fordi han eller hun frygter for at blive ramt af et angst anfald. Disse har det nemlig med at ramme som et lyn fra en klar himmel – når som helst og hvor som helst. Og det er sjældent særligt rart at få hjertebanken, åndenød og en følelse af ganske ubærlig rædsel, når man sidder til en forelæsning, i bussen, eller bag rattet i sin bil.

Hvordan kommer jeg af med angst?

Angst kan godt behandles – men der er ingen magisk kur imod angst. Inden for angst behandling snakker man således ikke om helbredelse, men at en angst patient gennem terapi kan udvikle coping mekanismer, som gør det nemmere at leve med angsten.

En angst lidelse har nemlig dybe rødder i sind og personlighed – og derfor er angst ikke som en infektion, som kureres med penicillin. Angsten er en del af den du er. Lærer du angsten at kende, vil du kunne overkomme den i hverdagen ved at spille på andre dele af din personlighed, som skal vokse sig større og stærkere gennem terapi.

Du kan læse mere om angst behandling ved terapi på https://www.angstekspert.dk/ 

More articles