Sådan optimerer du dit indeklima

04 oktober 2021
Steffen Hansen

Tung luft i et lokale kan medføre mange dårlige ting. Derfor anbefaler vi alle, at de gør hvad de kan, for at få et så godt indeklima som muligt. Hvis man ikke bruger tiden på at få et godt indeklima, så vil man nemlig kunne få skavanker som hovedpine, træthed og meget andet. Læs med her i indlægget, hvis du ønsker nogle tips til, hvordan du får et godt indeklima.

Luft ud ofte

Først og fremmest, så er det en god idé at lufte ud flere gange dagligt. Dette skyldes, at man ved at lufte ud får frisk luft ind i lokalet. Når man skal lufte ud, så er den bedste måde at gøre det på, ved at man laver gennemtræk. Et gennemtræk laves ved, at man åbner et vindue eller en dør i begge ender af et lokale. På den måde kan man nøjes med at lufte ud i 5-10 minutter, før man opnår optimal effekt.

Installer et ventilationsanlæg

Hvis man ikke er hjemme til at lufte ud flere gange om dagen, så kan man få installeret et ventilationsanlæg i stedet. Ved at gøre dette, så kan man nemlig automatisere processen med at få luftet ud. I et ventilationsanlæg er der indbygget filtre, som filtrerer dårlige partikler fra, som gør at man får så frisk luft som muligt. Derudover kan det kobles til luften udenfor, så man rent faktisk kan skifte luften ud i et lokale løbende.

Når man får installeret et ventilationsanlæg, så er det vigtigt at overveje, hvor meget det skal filtrere fra. Hvis man døjer meget med lugt i et lokale, så er det en god idé at få et filter, som kan hjælpe med dette. Hvis man døjer meget med allergi, så er der også filtre, som er lavet til at sortere partiklerne fra, som giver allergi.

Flere Nyheder